Kipsivalulattian esivalmistelut

Ennen kipsivalun suorittamista on varmistettava että alusta on kuiva, luja, pölytön ja puhdas. Mahdolliset reiät ja raot tiivistetään huolellisesti.

Mikäli esitöitä ei tehdä huolellisesti, saattaa ongelmia tulla esim. kipsimassan päästessä valumaan alempiin kerroksiin. JoKa-Remontit varmistaa aina ennen valua että lattia on valukunnossa ja että linkissä olevassa rakennusblogissa kuvatun kaltaisia isoja valumia ei pääse tapahtumaan.

http://kaurinlaaksotalo.vuodatus.net/blog/category/Kipsivalu

Huokoisten pintojen ja betonin päälle levitetään rouhimisen / timanttihionnan jälkeen harjalla Knauf FE-Primer pohjustusaine ennen kipsimassan pumppausta.

Ennen valua asennamme lattiaan korkomerkit, joiden avulla varmistetaan että valmis lattiapinta on tasainen ja oikeassa tasossa.

Rakennustyömaalla täytyy olla rakentajan toimesta myös toimiva voimapistorasia 32, sulakkeet 3x25A ja puhdas vesi. Etukäteen sovittaessa voidaan meiltä ostaa valua varten myös vedentuotto.

Työmaalla tulee aina olla myös riittävästi lämpöä valun suorittamiseksi.

Lataa ilmainen pohjatyöopas niin saat tarkemmat tiedot esivalmisteluista.

Liitospintalattiat:

Alusta rouhitaan / timanttihiotaan ja pohjustetaan primerilla ennen putkien kiinnitystä. Lämmitysputket / -kaapelit kiinnitetään suoraan alustaan tai pohjustetulle pinnalle levitetylle asennusalustalle.

Lattialämmityskohteet:

Lattiaan asennetaan Knauf FE-Aluspaperi. Putkien kiinnitys tarkastetaan huolellisesti. Läpiviennit tiivistetään ja asennetaan reunanauha kaikille seinäpinnoille. Ks. Uiva lattia.

Lattialämmitysputket asennetaan valmistajan ohjeiden mukaisesti aluspaperin päälle.

Uiva lattia:

Lattia suojataan JoKa-Remonttien toimittamalla Knauf  FE-Aluspaperilla. Näin estetään kosteuden pääsy alla oleviin rakenteisiin. Aluspaperi limitetään saumoistaan vähintään 8cm ja seinustoilla paperi nostetaan yli lattiapinnoituskorkeuden.

Pystyrakenteet ja muut rajoittuvat rakenneosat erotetaan kipsimassasta Knauf Reunanauhan avulla. Reunanauha estää esim. puurunkoisissa väliseinissä mahdollisesti tapahtuvan liikkeen vaikutuksia pumpattuun massarakenteeseen.

Lattialämmitysputket kiinnitetään paperin läpi suoraan alustaan esim. TC-kiinnikkeillä tai asennusalustana käytettävään raudoitusverkkoon tai asennuskiskoon. TC-kiinnikkeiden käyttäminen on edullisempi vaihtoehto koska rautoitusverkon tai kiskon käyttäminen nostaa valuvahvuutta ja sitä kautta myös kustannuksia.