Ohjeita

Asiakkaanamme voit olla varma kipsivalulattiasi hyvästä laadusta ja kestävyydestä. Valun jälkeiset työvaiheesi ovat helposti toteutettavissa eikä ammattilaisten tekemästä kipsivalusta aiheudu ylimääräistä työtä. Dokumentiksi tehdystä kipsivalulattiasta annamme aina asiakkaillemme pumppauspöytäkirjan.

Kipsivalulattian kerrospaksuus on LM 80-massalla 20-80mm pohjamateriaalista riippuen. Kipsimassassa käytetään 1,5mm:n kokoista suomalaista luonnonhiekkaraetta sen lujuuden ja lämmönjohtavuuden vuoksi. Tästä sekä kipsimassan itsestääntasoittuvuudesta johtuen kerrospaksuudet alkavat vasta 20mm:stä ylöspäin. Suoraan raakalattian (esim. betoni tai ontelolaatta) päälle pumpattaessa minimipaksuus on 20mm. Jos pumppaus tehdään uivana rakenteena aluspaperin tai eristekerroksen päälle on minimipaksuuden oltava 30mm jotta lattiasta tulee kestävä. Tarjouksia pyytäessä ja verrattaessa kannattaakin varmistaa että kerrosvahvuudet ovat ne mitä valmistaja eli Knauf kipsivalulattioiltaan edellyttää.

Myös lattialämmityskohteissa lämmitysputken päällä on oltava minimissään 30mm massaa. Näin saadaan ihanteellinen lopputulos: kestävä lattia, hyvä pintalaatu ja tasainen lämmönjakautuminen mikä vaikuttaa jatkossa myös rakennuksen lämmityskustannuksiin.

Sivuilta ladattavasta tarjouspyyntöopaasta saat lisäapua tarjouksia vertailtaessa. Tärkeimmät asiat vertailtaessa ovat:

  • oikea kerrosvahvuus (lattialämmitysputken päälle aina väh. 30mm uivassa rakenteessa)
  • kuluttaja-asiakkaille tehtävissä tarjouksissa on aina oltava näkyvissä alv 24% koska se on urakoista verottajalle kuitenkin aina maksettava
  • lisäkilojen arvonlisäverollinen hinta
  • erittely siitä mitä tarvikkeita tarjous sisältää

Huomioidessasi ylläolevat asiat kipsilattia-tarjouksia vertailtaessa ei loppulaskussa tule ikäviä, tuhansien eurojen yllätyksiä.