Saneerauskohde, 1950-luvun talo, Suinula Kangasala

Haastattelussa Ville Kivimäki

Kohteessa järjestettiin Kipsivalutyönäytös 18.4.2011. Paikalla oli myös Knauf:n edustaja.

Mikä kipsivalulattiassa epäilytti?

Hinta oli tietysti yksi mietinnän aihe, remontoiminen kun vie euroja muutenkin. JoKa-Remonttien Jounin kanssa asioita mietittiin yhdessä ja käytiin tarjousta läpi. Toinen asia, mitä mietin, oli kipsivalulattian paino. Jounilta sain vastauksen tähänkin kysymykseeni; painon kanssa ei ollut ongelmaa vaikka vanha talo onkin kyseessä. Kuorma-autokin mahtui tontille hyvin valupäivänä, sitäkin tuli mietittyä.

Mitä muita vaihtoehtoja mietit, miksi et päätynyt niihin?

Kipsilevylattiaa mietin sen edullisten hankintakustannusten vuoksi. Työaikaa olisi ensikertaa näin isoa remonttia tekevällä mennyt niin paljon että muut työvaiheet olisivat viivästyneet yli kuukaudella. Lisäksi olisi ollut työlästä laskea levyjen menekki, kuljettaa ne tontille ja kantaa yksinään sisälle. Kaiken tämän päälle olisi saanut konttailla lattiaa asentamassa, siitä on ergonomia kaukana!

Lastulevylattia lämmönluovutuslevyillä olisi ollut myös yksi vaihtoehto, hinta ja työmäärä olisi mennyt aikalailla samoihin kipsilevylattian kanssa. Lämmönluovutuskyky olisi ollut huonompi kipsivalulattiaan verrattuna.

Miksi päädyit kipsivalulattiaan?

Nopeus ja helppous, jotkut työt kannattaa antaa ammattimiesten tehtäväksi vaikka muuten remonttia itse tekeekin. Asumismukavuutta ja -kustannuksia ajatellen lämmönluovutuskyky ja energiataloudellisuus nousivat isoksi asiaksi; lapsia ja koiria kun konttailee lattialla niin on hyvä että lattia on tasalämpöinen. Lisäksi lattia on heti kipsivalun jälkeen suora ja siihen on helppo laittaa pintamateriaali päälle.

Miksi valitsit työn tekijäksi JoKa-Remontit?

Kipsivalutarjouksia pyytäessä arvostin sitä että JoKa-Remonttien tarjous oli selkeä ja tarjous pitikin hyvin paikkansa. Jounilta sai hyviä neuvoja jo tarjouspyyntövaiheessa ja myöhemmin esivalmisteluita tehdessä. Tietysti asiaan vaikutti sekin että kyseessä on saman kylän yrittäjä ja olin kuullut yrityksestä hyvää palautetta.

Mitä mieltä olet kokonaisuutena kipsivalulattiasta talossasi?

Olihan se mahtava fiilis päästä heti kipsivalun jälkeisenä päivänä kävelemään kunnon lattialle! Valusta on nyt kulunut aikaa reilut puoli vuotta ja tyytyväinen olen edelleenkin! Kaikki sujui valupäivänä niin kuin pitikin ja aikataulut pitivät. Vanhaa taloa remontoidessa kun kaikenlaista ylimääräistä voi aina sattua, mutta onneksi valupäivänä säästyttiin yllätyksiltä.