Tietoa kipsivalusta

Kipsi – luonnollinen vaihtoehto

Ensimmäiset kipsikerrostumat syntyivät jo 100-200 miljoonaa vuotta sitten meriveden höyrystyessä maanpinnan laakeissa painanteissa. Kemialliselta koostumukseltaan kipsi on kalsiumsulfaatti, joka kristallisoituu veden kanssa yhdistyessään.

Kipsiä on käytetty rakennusaineena jo kauan ennen ajanlaskumme alkamista ja sen suosio on säilynyt nykypäiviin asti. Kipsiä käytetään rakentamisen lisäksi myös teollisuudessa ja lääketieteessä.

Terveempää huoneilmaa

Korkealle arvostettu asia nykypäivän rakentamisessa on kipsin ominaisuus huoneilman suhteen; kipsi pystyy imemään huoneilmasta paljon kosteutta ja luovuttamaan sitä tarvittaessa takaisin – näin huoneilman laatu pysyy hyvänä ja tasapainoisena.

Palamaton materiaali

JoKa-Remonttien käyttämä Knauf:n kipsimassa on luokiteltu palo-ominaisuuksiltaan palamattomaksi,  A1-luokan materiaaliksi. Ympäristöystävällinen kipsimassa sisältää anhydriittejä, erikoiskipsiä sekä juoksevuus- ja täyteaineita. Massan suurin raekoko on n. 1,5mm.

Nopea ratkaisu

Asiakkaalle kipsivalumme on helppo ja nopea vaihtoehto; JoKa-Remonttien auto ammattilaisineen saapuu paikalle, hoitaa valun ja poistuu paikalta jättäen lattian kuivumaan. Noin vuorokauden kuluttua kipsivalulattia on jo kävelykunnossa mahdollistaen seuraavien työvaiheiden jatkamisen ja työmaalla vältytään pitkiltä viiveiltä. Lattiavaluissa käytettävä kipsi on yleensä nopeammin kuivuvaa kuin vastaavissa valuissa käytettävät betonit. LM 35 -tasoitteella tehtävät kipsivalulattiat ovat kävelykuivia jo noin 5h valusta!

Kipsivalulattian etuja