Käyttökohteet

JoKa-Remonttien käyttämät Knauf:n pumpattavat kipsimassat soveltuvat sisäkäyttöön sekä uudisrakentamisessa että saneerauskohteissa.  Itsestääntasoittuva lattiamassa on käytännöllinen, taloudellinen ja nopea ratkaisu moneen tilanteeseen. Kipsivalulattia sopii sekä julkisiin tiloihin että yksityiskoteihin, myös pien- ja kerrostalojen märkätiloihin. Kipsilattia soveltuu erittäin hyvin puurakentamiseen; hirsitaloihin ja puukerrostaloihin. Vanhojen talojen saneerauksissa itsestääntasoittuva kipsimassa on kätevä tapa lattioiden tasoittamiseen, lattia saadaan varmasti tehtyä suoraksi.

Pumppauskalustomme siiloineen mahdollistaa kipsivalulattioiden teon niin isompiin kuin pienempiinkin kohteisiin. Kipsimassa voidaan pumpata suoraan liitosrakenteeksi betoni- tai ontelolaattapinnalle, lämpölattiarakenteeksi tai uivana rakenteena esim. levyrakenteen tai eristekerroksen päälle.

Kipsivalulattia soveltuu

  • lämpölattiaksi
  • välipohjaksi vaihtoehtona perinteiselle levyrakenteelle
  • uivaksi lattiarakenteeksi esim. levyrakenteen tai eristekerroksen päälle
  • pintalattiaksi esim. betonin tai ontelolaatan päälle
  • lattianoikaisuun

Kerrosvahvuus kipsilattiassa on rakenteesta riippuen 20-80mm. Uivassa rakenteessa valupaksuuden on oltava lattialämmitysputken päälle aina vähintään 30mm valmistajan ohjeiden mukaisesti lattian kestävyyden takaamiseksi. Oikealla kerrosvahvuudella varmistetaan myös lämmön tasainen jakautuminen ja lattian suoruus.

Varsinkin saneerauskohteissa voi olla isojakin korkoheittoja mikä saattaa edellyttää lisämassan käyttöä kipsivalulattiaa tehdessä. Korkoheitot selviävät parhaiten vasta ennen valua. JoKa-Remonttien tarjouksessa on aina kokonaismassamenekin lisäksi myös lisäkilojen hinta määriteltynä, jotta asiakkaalle ei tästä koidu ikäviä lisäyllätyksiä. Tarjouksessa olevat hintamme sisältävät aina alv:n 23%.

Lämpölattia

Lämpölattiaksi kutsutaan lattiaa joka itse lattian lisäksi sisältää myös lämmönlähteen. Suurin osa lämpölattioista tehdään uivana lattiarakenteena.

Lämmönlähteenä voidaan käyttää sähkökaapeleita tai vesikiertoista lämmitysputkistoa. Tarjouksia pyytäessä ja vertaillessa kannattaa varmistua siitä että valuvahvuus on varmasti Knauf:n edellyttämä 30mm putken päälle. Näin lattiasta saadaan varmasti kestävä, suora ja tasalämpöinen. Knauf:n valtuuttamana pumpparina JoKa-Remontit noudattaa tarkasti valmistajan ohjeita kipsivalulattioita tehdessä jotta lattiasta tulee sellainen kuin pitääkin.

Lämpölattia voidaan pinnoittaa esim. laminaatilla, parketilla, laatalla, matolla tai vinyylillä.

Oikein valettu lämpölattia vaikuttaa monin tavoin myös asumismukavuuteen; vedon tunne poistuu kun lämmönjakautuminen parantuu kipsivalulattian ansioista ja esteetikon silmää viehättää se että seinille ei tarvitse asentaa lämmityspattereita.

Lattialämmitysrakenne


Liitospintalattia

Liitospintalattia valetaan suoraan kiinni kantavaan alustaan. Tällöin alusta ja pintalattia ottavat kokonaisuutena vastaan kaikki taivutusjännitysten tuottamat voimat.  Liitospintalattia oikein toteutettuna sopii hyvinkin vaativiin kohteisiin, esim. julkisiin tiloihin, joissa lattiaan kohdistuu suurta kuormitusta.


Uiva lattia

Uiva lattiarakenne syntyy kun kipsimassa pumpataan eristyskerroksen tai levyrakenteen päälle. Uiva rakenne pitää kipsivalulattian irrallaan muusta rakenteesta. Kipsimassa erotetaan seinä- ja lattiarakenteista kosteudenkestävällä paperilla. Kipsivalulattian taivutuslujuuden vuoksi se soveltuu erityisen hyvin hirsitaloihin niiden rakenteiden jatkuvan elämisen vuoksi.

Suurin osa lämpölattioista tehdään uivana rakenteena. Valuvahvuuden on uivassa rakenteessa oltava aina vähintään 30mm eristeen tai lattialämmitysputken / -kaapelin päälle.