Kipsivalublogi

13.05.2013

Säiden vaikutus kipsivalujen tekemiseen

Pystymme nykyisen kalustomme ansiosta tekemään kipsivalulattioita haastavissakin olosuhteissa ja paikoissa. Kipsilattiaa pumpattaessa yhden työntekijän on oltava jatkuvasti kuorma-auton nosturin ja kontin lähettyvillä, eli kontin sisällä olemisen lisäksi myös hyvin paljon ulkona. Ulkona työskentely on aina välillä haastavaa kovista pakkasista, lumimyrskyistä ja vesisateista johtuen. Varsinkin talviaikaan tarkistamme sääennusteista edellisinä päivinä valupäivän säätiedot. Monesti kovien aamupakkasten vuoksi lähtöä on siirretty päivemmäksi jolloin on pakkanen jo laskenut ja valu on saatu kuitenkin sovittuna päivänä tehtyä.

 Talvi tietysti asettaa enemmän huomioitavia asioita lumikinosten ja liukkaiden olosuhteiden vuoksi myös asiakkaalle; kuorma-autolla pitää päästä kohteen lähelle ja teiden tulisi olla aurattuna sekä hiekoitettuna. Ennen valua työmaalle toimitetaan Knauf:n 1000kg:n tai 1200kg:n kipsisäkit sekä muut pohjatöihin tarvittavat tarvikkeet (esim. reunanauhat, aluspaperit, primerit) rekalla tai kuorma-autolla etukäteen sovittuna päivänä. Isolla rekalla tai kuorma-autolla ei pihaan välttämättä päästä jos hiekoitukset tai auraukset ovat tekemättä.

Asiakkaan on tärkeää huolehtia myös toimitettujen kipsisäkkien suojauksesta vuodenajasta huolimatta esim. pressuilla tai muovilla jotta mahdolliset sateet eivät pääse pilaamaan kipsimassaa.

Pakkasrajana kipsivaluissa on n. -15 astetta. Mikäli pakkaskausi jatkuu pitkään ja valu on pakko saada tehtyä, pystymme kyllä jonkun verran tuosta joustamaan. Koska kyseessä on kuitenkin veteen sekoitettava kipsimassa, uhkaa jäätyminen kovilla pakkasilla työn toteuttamista eristetyistä letkuistamme huolimatta. Myös vesiliittymien kanssa ”touhuaminen” on helpompaa kun vesi ei jäädy aivan heti. Kovilla pakkasilla kipsivalulattian tekemiseen täytyykin varata hieman enemmän aikaa.

Varsinkin keväällä on tietysti haasteena maan pehmeys ja varsinkin pienillä sorateillä painorajoitukset. Omakotityömaalla piha saattaa olla myös niin pehmeä että ihan lähelle taloa ei uskalla raskaalla kalustolla ajaa. Pumppausletkumme riittävät kyllä kymmenien metrien päähän, mutta aina helpompaa on jos sekä kipsisäkit sekä pumppuauto saadaan mahdollisimman lähelle taloa.

Kesä on tietysti ihanaa aikaa kipsivalujenkin tekemisen suhteen ja kuten monessa muussakin ulkotyössä, myös kipsilattioita tehdessä päästään kesäaikaan huomattavasti helpommalla.

Takaisin blogin pääsivulle »

Avainsanat

Pohjatyöt Arvonlisäverotus Verotus Kotitalousvähennys Kipsivalu Kipsipumppaus Kipsivalutarjous Kipsilattia Kuivuminen Hiominen

Arkisto

FATAL QUERY:SELECT DISTINCT MONTH(A.start_time) AS month, YEAR(A.start_time) AS year, count(A.cgblog_id) AS count FROM cms_module_cgblog A WHERE A.status = 'published' GROUP BY YEAR(A.start_time), MONTH(A.start_time) ORDER BY A.start_time DESC
Expression #1 of ORDER BY clause is not in GROUP BY clause and contains nonaggregated column 'kipsival_www.A.start_time' which is not functionally dependent on columns in GROUP BY clause; this is incompatible with sql_mode=only_full_group_by