Kipsivalublogi

04.03.2014

Kipsivalutarjousten vertailu

Koska törmäämme usein samoihin kysymyksiin kipsivalutarjousten vertailuun liittyen, ajattelin hieman avata aihetta lisää.

Kipsivalun ollessa osa isoa projektia, on sitten kyseessä uudisrakentaminen tai saneeraus, on rakennuttajalla usein kymmeniä isoja asioita samanaikaisesti mietittävänä. Useimmiten rakennusalan asiat ovat vieläpä aivan uusia ja energiaa kuluu tuhottomasti asioiden selvittelyyn. Käytämme tarjouksissamme selkeää pohjaa joka helpottaa asiakkaan työtä kun kaikki on näkyvillä kerralla, asiallisesti ja sen enempää tarkennuksia kyselemättä. Koska olemme Knauf:n valtuuttama kipsipumppari, teemme kipsilattiat tarkasti heidän ohjeistuksiensa mukaan. 

Tarjouksestamme selviää luonnollisestikin yrityksemme yhteystiedot puhelinnumeroineen ja sähköpostiosoitteineen sekä asiakkaan ja työmaan yhteystiedot. Työmaan osoite onkin tärkeä tieto tarjousta laskiessa matkakorvausten ja rahtien kannalta, Knauf:n massat kun tulevat rekalla suoraan tehtaalta työmaalle ennen valupäivää. 

Tarjouksestamme selviää lisäksi eriteltynä sekä työhinta että tarvikkeet. Työhinnan yhteydessä on maininta montako pumppauskertaa urakka sisältää ja mitä työtä tarjoukseen laskettu hinta sisältää eli yleensä pumppaustyö siihen kuuluvine tehtävineen sekä korkomerkkien asennukset. Käytännössä tarjouksemme sisältää kaiken kipsivaluun tarvittavan työn kunhan asiakas on huolehtinut etukäteen toimittamillamme materiaaleilla pohjatyöt valmiiksi, voimavirran (3x25A) sekä vesiliittymän. Työmaalla tulee olla myös perusvalaistus sekä lämmitys jotta kipsivalu pystytään työturvallisuussäädöksien ja muiden valuun liittyvien ohjeistuksien mukaisesti tekemään. 

Kipsivalutarvikkeet on eriteltynä selkeästi jotta asiakas näkee mitä kaikkia tarvikkeita kipsivaluun tarvitaan ja että ne sisältyvät tarjoukseemme. Massan menekki on oleellinen osa kipsivalua ja hinnoittelua joten kilomäärä onkin tarjouksessamme näkyvillä kerrosvahvuuden sekä neliömäärän lisäksi. Kipsimassaa pitää uivassa rakenteessa olla aina vähintään 30mm putken päällä eli käytännössä alle 40mm valuja ei kipsivalulla pystytä uivaan rakenteeseen tekemään. Tarjouksia vertailtaessa pitääkin muistaa tarkistaa että kerrosvahvuus on oikea ja Knauf:n suositusten mukainen jotta tarjoukset ovat vertailukelpoisia. 

Jotta tekemämme kipsivalulattiat ovat varmasti juuri sellaisia kuin pitääkin, käytämme Knauf:n tarkkaan testaamia tuotteita myös pohjatöissä. Knauf Reunanauha ja Knauf Aluspaperi ovat tärkeä osa kipsivalua uivassa rakenteessa eli levyn, puun tai eristeen päälle pumpattaessa. Knauf Fe Primeria käytetään betonin päälle pumpattaessa. Tuotteiden yhteensopivuus ja oikea asennus on tärkeää jotta lattia toimii halutulla tavalla mm. ääneneristävyyden kannalta. 

Pohjatöitä varten asiakas tarvitsee tavallista pakkausteippiä aluspaperin ja reunanauhojen kiinnittämistä varten, pakkausteippi ei sisälly tarjoukseemme.

Kipsivalutarjouksessamme on vielä mainittuna lisätöiden tuntiveloitus, maksuehdot sekä lisämassan kilohinta. Muutamien kymmenien kilojen lisämassamääriä emme veloita. Lähes kaikilla työmailla, sekä uudis- että saneerauskohteissa, menee jonkin verran lisämassaa korkoheittojen vuoksi eli lisämassan kilohinta on tärkeää tietää jo tarjouksia vertaillessa jotta pumppauksen jälkeen ei tule ikäviä yllätyksiä.

Tarjouksessa on myös mainittu että työmaalla pitää olla vesiliittymä sekä voimavirta 3x25A. Sähkön, veden ja pakkausteipin lisäksi kipsivalutarjouksemme sisältääkin siis kaiken mitä kipsivaluun Knauf:n ohjeistuksen mukaisesti tarvitaan. 

Ja tärkeintä tietysti tarjouksia vertailtaessa sisällön lisäksi on hinta. Kuluttaja-asiakkaille hinnat on ilmoitettava arvonlisäverollisina eli alv:n sisältävinä. Tekemämme kuluttaja-asiakkaiden tarjoukset sisältävät aina myös alv:n ja se on mainittuna summien perässä. Kuluttajan on arvonlisävero kuitenkin maksettava, eli jos urakoitsija tarjoaa kipsivalua ilman alv:a, se lisätään loppusummaan kuitenkin. Ikävä yllätys valun jälkeen on jos edulliseksi ajateltu hinta kohoaakin tuon veron osuuden eli 24%. 

Eli tiivistettynä, tarkista seuraavat asiat aina kipsivalutarjouksia vertailtaessa:

-          oikea kerrosvahvuus (min. 30mm putken päälle uiva rakenne)

-          mitä tarvikkeita tarjous sisältää (esim. aluspaperi, reunanauha)

-          lisäkilojen hinta

-          hinnat sisältävät arvonlisäveron (alv 24%)

Kipsivalutarjousten vertailua helpottamaan olemme tehneet tarjouspyyntöoppaan, joka on ladattavissa sivuiltamme ilmaiseksi. Ja tietysti voit myös soittaa Kipsiluuriin ja kysyä mikäli tarjouksissa on jotain mikä mietityttää!

Takaisin blogin pääsivulle »

Avainsanat

Pohjatyöt Arvonlisäverotus Verotus Kotitalousvähennys Kipsivalu Kipsipumppaus Kipsivalutarjous Kipsilattia Kuivuminen Hiominen

Arkisto

FATAL QUERY:SELECT DISTINCT MONTH(A.start_time) AS month, YEAR(A.start_time) AS year, count(A.cgblog_id) AS count FROM cms_module_cgblog A WHERE A.status = 'published' GROUP BY YEAR(A.start_time), MONTH(A.start_time) ORDER BY A.start_time DESC
Expression #1 of ORDER BY clause is not in GROUP BY clause and contains nonaggregated column 'kipsival_www.A.start_time' which is not functionally dependent on columns in GROUP BY clause; this is incompatible with sql_mode=only_full_group_by