Kipsivalublogi

03.02.2014

Liikuntasaumat kipsivalussa

Olemme pumpanneet kipsilattioita omakotitalojen lisäksi mm. kerrostaloihin (sekä puu- että kivirakenteisiin), halleihin, toimistotiloihin, ravintoloihin ja koulu/päiväkotirakennuksiin. Kipsivalu soveltuu erinomaisesti myös isoihin kohteisiin koska millinsuoraa lattiapintaa saadaan nopeasti valmiiksi ja seuraavia työvaiheita päästään jatkamaan jo valun jälkeisenä päivänä. 

Tarvittaessa on tehtävä liikuntasauma samalle kohdalle kuin kantavan massarakenteen liikuntasauma sekä myös esim. oviaukkoihin, pinnan korkeusmuutoskohtiin ja suurien alueiden jakamiseksi osiin. Lattialämmityskohteissa liikuntasauma on hyvä laittaa 20m välein, maanvaraisissa laatoissa laatan muodosta riippuen 10-15m välein. Keraaminen lattiapäällyste vaatii liikuntasaumat 10m välein. 

Sulkukulmalla saadaan tehtyä liikuntasaumat esim. oviaukoissa tai lattiakorkeuksien muutoskohdissa. Knauf sulkukulma on monikerroskartonki jota voidaan käyttää kumpi tahansa kylki ylöspäin ja saadaan joko 30mm tai 50mm paksulle rakenteelle sopiva lista. 

Knauf liikuntasaumaprofiili on samankokoinen kuin sulkukulma, mutta muovinen. Profiili pystytään kiinnittämään alapuoliseen rakenteeseen valmiiksi tehtyjen reikien avulla. 

Knauf liikuntasaumanauhaa käytetään yhdessä liikuntasaumaprofiilin kanssa. Itsekiinnittyvän vaahtomuovinauhan paksuus on 10mm ja leveys 70mm.

 

Takaisin blogin pääsivulle »