Kipsivalublogi

13.02.2013

Kipsivalun myyttejä

Koska kipsivalulattiat ovat vieläkin suhteellisen tuntematon käsite, ajattelin käydä läpi muutamia asioita joita sekä asiakkaat että uudet yhteistyökumppanit meiltä usein kysyvät.

Usein mietitään soveltuuko kipsivalu juuri siihen omaan projektiin.  Kipsivaluhan on siitä ihanteellinen tapa tehdä lattioita että se soveltuu sekä uudisrakentamiseen että saneerauskohteisiin, omakotitaloista ja autotalleista kerrostaloihin ja kauppakeskuksiin. Paljon positiivista palautetta olemme saaneet juuri omakotirakentajilta, joiden työtaakkaa ja talon valmistumista kipsivalu on helpottanut. Isommissa kohteissa, esimerkiksi halleissa ja kerrostaloissa, arvostetaan erityisesti kipsivalulattian suoruutta, halkeilemattomuutta ja nopeaa kuivumista. Isoissa projekteissa muutamienkin päivien ajansäästö otetaan ilolla vastaan kun kohteessa päästään nopeasti ja kustannustehokkaasti jatkamaan seuraavia työvaiheita aikataulujen mukaisesti.

Kerrosvahvuus on toinen oleellinen asia, johon törmäämme päivittäin. Kipsivalulattian kerrosvahvuus on yleisimmin 30mm lattialämmitysputken/-kaapelin päälle. Tämä koskee lattiaa joka tehdään uivana eriste-, puu- tai levyrakenteen päälle FE-80 –massalla. Jos kipsivalu tehdään suoraan betonin tai ontelolaatan päälle, riittää putken päälle 20mm  FE 80 –massaa. Toinen massa jota käytämme, on Knauf:n NE 425 ja sillä pystytään tekemään betonin päälle jopa 10mm ohuita valuja. Kerrosvahvuuksissa kannattaa olla tarkkana jotta lattiasta varmasti tulee lämmin, kestävä ja tasainen.

Talvella mietityttää usein sääolosuhteet ja toki kovilla pakkasilla kipsivalunkin tekeminen hankaloituu. Pakkasrajana olemme pitäneet n. -15 astetta. Pumpattavassa kohteessa tulisi olla aina lämpötila plussan puolella ja lämpö nopeuttaa kuivumisprosessiakin.

Sähkön ja vedentuoton kannalta on tärkeää että saatavilla on vesiliitäntä, jonka tuotto on min. 1500 l/h ja voimavirtapistoke 32A jonka sulakkeet ovat 3x25A. Vesiliitäntää varten pumppausyksikkömme mukana on aina omat liittimet ja letkut, niistä asiakkaan ei tarvitse huolehtia. Sähkömiehen käynti tarvitaan siis ennen pumppausta mikäli voimavirtapistoketta ei ennestään ole.

Lattian esivalmistelut kipsivalua varten ovat useimmiten asiakkaan vastuulla. Puu-, eriste tai  levylattian päälle laitettava aluspaperi ja reunanauhat asennetaan lattiaan ja seinille ennen lämmitysputkien asennusta. Jos valu tehdään betonilattian päälle, täytyy lattia ensin rouhia ja siivota hyvin ennen primerointia, jotta valua varten saadaan hyvä tartuntapinta. Näihin työvaiheisiin löytyy apua sivuiltamme ladattavasta Pohjatyöoppaasta.

Tarjouspyyntövaiheessa tulee usein kyselyjä mitä tarjous pitää sisällään. Tarjoukseemme on eritelty selkeästi työn ja tarvikkeiden osuudet hintoineen ja arvonlisäveroineen, tarvikelistauksesta käy ilmi mitä tarvikkeita tarjoukseen kuuluu. Myös lisäkilojen hinta löytyy aina tarjouksestamme.

Tässä muutamia vastauksia usein esiin tuleviin kysymyksiin, ja lisätietoja saa tietysti aina myös puhelimella tai sähköpostilla!

Takaisin blogin pääsivulle »

Avainsanat

Pohjatyöt Arvonlisäverotus Verotus Kotitalousvähennys Kipsivalu Kipsipumppaus Kipsivalutarjous Kipsilattia Kuivuminen Hiominen

Arkisto

FATAL QUERY:SELECT DISTINCT MONTH(A.start_time) AS month, YEAR(A.start_time) AS year, count(A.cgblog_id) AS count FROM cms_module_cgblog A WHERE A.status = 'published' GROUP BY YEAR(A.start_time), MONTH(A.start_time) ORDER BY A.start_time DESC
Expression #1 of ORDER BY clause is not in GROUP BY clause and contains nonaggregated column 'kipsival_www.A.start_time' which is not functionally dependent on columns in GROUP BY clause; this is incompatible with sql_mode=only_full_group_by